Meer vakantiebanen

Er zijn nog nooit zoveel vakantiebanen geweest als in deze vakantieperiode, dat meldt FNV Jong.  De zomerperiode is weer begonnen en  de scholen zijn weer gesloten. Veel jongeren gaan om wat geld te verdienen werken bij verschillende bedrijven en organisaties. Voornamelijk baantjes in de schoonmaak- en zorgbranche zijn populair, maar ook horeca staat in de top 5 van populairste baantjes. Daarnaast werken ook veel jongeren in de landbouw. Denk hierbij aan aardbeien plukken.

Vakantiebaantjes worden steeds beter betaald, dit is een belangrijke reden dat jongeren ook steeds maar opzoek gaan naar baantjes. Jongeren gaan  vaak vlak voor de vakantieperiode opzoek naar een baantje, en vinden ze ook vrij snel. Zij vinden vaak een baantje via familie,vrienden of kennissen. Er wordt echter ook nog steeds ‘ouderwets’ gesolliciteerd voor baantjes.

Veel jongeren besteden hun verdiende geld aan leuke activiteiten, maar een groot deel van de jongeren spaart ook voor een groter doel. Denk hierbij aan een computer, televisie of playstation.  Veel studenten moeten veel studenten ook werken omdat het leenstelsel in is ingevoerd. Om de lening beperkt houden werken veel studenten een aantal uur per week of tijdens vakantieperiodes.

Voor alle jongeren en studenten die deze blog lezen! Veel succes met jullie bijbaantjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *