Vermogen van zelfstandige met personeel

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat zelfstandige met personeel meer vermogen hebben dan zelfstandige zonder personeel. Het vermogen van zelfstandige met personeel is €217 duizend .  Zelfstandige zonder personeel hebben €101 duizend  aan  vermogen. Bij werknemers is het gemiddelde vermogen €23 duizend. Vaak beginnen zelfstandig met personeel als zelfstandig zonder personeel. Op het moment dat ze meer activiteiten en projecten krijgen en het goed gaat met de omzet van het bedrijf, nemen zij vaak personeel aan. Dit kan in de organisatie zorgen veel veel veranderingen.

Voornamelijk het bedrijfsvermogen van zelfstandige met personeel is hoog.  Dit bedraagt een groot deel van hun gehele vermogen. Uiteraard moeten zelfstandige meer voor zichzelf zorgen, wanneer zij bijvoorbeeld langdurend of kortdurend ziek zijn. Ook dienen zij zelf hun pensioen bij elkaar te verzamelen. Werknemers die in dienst zijn van werkgevers, hebben hierbij minder risico’s en er wordt meer voor hun geregeld. Zelfstandige met personeel hebben wel vaak de hoogste hypotheekschuld.

De sectoren landbouw, bosbouw of visserij hebben het grootste vermogen. Met landbouw op nummer 1. Daarna komen zelfstandigen die werkzaam zijn in de financiële sector. In de bouw zitten de grootst verschillen. Er zijn daar ondernemers die veel verdienen, maar ook zijn ook ondernemers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *